زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
 

خبر اسلام ایرانیان (قرآن)





اخبار غیبی خدا، گزارشهایی است که خداوند از حوادث گذشته و یا آینده داده و این گزارشها از نظرها پنهان بوده است که یکی از آن اخبار خبر اسلام آوردن ایرانیان بوده است.


۱ - اسلام آوردن ایرانیان



خبر غیبی خداوند، درباره روی آوردن ایرانیان به اسلام در قرآن بیان شده است.
«یـایها الذین ءامنوا من یرتد منکم عن دینه فسوف یاتی الله بقوم یحبهم ویحبونه اذلة علی المؤمنین اعزة علی الکـفرین یجـهدون فی سبیل الله ولا یخافون لومة لائم ذلک فضل الله یؤتیه من یشاء والله وسع علیم؛ اى كسانى كه ایمان آورده‌ايد، هر كس از شما از دین خود برگردد، به زودى خدا گروهى (ديگر) را مى‌آورد كه آنان را دوست مى‌دارد و آنان (نيز) او را دوست دارند. (اينان‌) با مؤمنان، فروتن، (و) بر کافران سرفرازند. در راه خدا جهاد مى‌كنند و از سرزنش هيچ ملامتگرى نمى‌ترسند. اين فضل خداست. آن را به هر كه بخواهد مى‌دهد، و خدا گشايشگر داناست».

۱.۱ - منظور از قوم


منظور از «قوم» در آیات زیر، طبق یک قول، ایرانیان است: آیه ۵۴ مائده آیه ۳۹ توبه آیه ۳۸ محمد
[۵] طبري، محمد بن جرير، جامع البیان، ج۱۳، جزء ۲۶، ص۸۶.

«الا تنفروا یعذبکم عذابـا الیمـا ویستبدل قومـا غیرکم ولا تضروه شیــا والله علی کل شیء قدیر؛ اگر بسیج نشويد، (خدا) شما را به عذابى دردناك عذاب مى‌كند، و گروهى ديگر به جاى شما مى‌آورد، و به او زيانى نخواهيد رسانيد، و خدا بر هر چيزى تواناست».
«هـانتم هـؤلاء تدعون لتنفقوا فی سبیل الله فمنکم من یبخل ومن یبخل فانما یبخل عن نفسه والله الغنی وانتم الفقراء وان تتولوا یستبدل قومـا غیرکم ثم لا یکونوا امثــلکم؛ شما همان (مردمى‌) هستيد كه براى انفاق در راه خدا فرا خوانده شده‌ايد. پس برخى از شما بخل مى‌ورزند، و هر كس بخل ورزد تنها به زیان خود بخل ورزيده، و (گرنه‌) خدا بى‌نياز است و شما نيازمنديد؛ و اگر روى برتابيد (خدا) جاى شما را به مردمى غير از شما خواهد داد كه مانند شما نخواهند بود».
«هو الذی بعث فی الامیین رسولا منهم یتلوا علیهم ءایـته ویزکیهم ویعلمهم الکتـب والحکمة وان کانوا من قبل لفی ضلـل مبین• وءاخرین منهم لما یلحقوا بهم وهو العزیز الحکیم؛ اوست آن كس كه در ميان بى‌سوادان فرستاده‌اى از خودشان برانگيخت، تا آیات او را بر آنان بخواند و پاكشان گرداند و كتاب و حکمت بديشان بياموزد، و (آنان‌) قطعاً پيش از آن در گمراهى آشكارى بودند.• و (نيز بر جماعتهايى‌) ديگر از ايشان كه هنوز به آنها نپيوسته‌اند. و اوست ارجمند سنجيده‌كار».(در روایتی «و آخرین منهم...» به ایرانیان تفسیر شده است.)

۲ - پانویس


 
۱. مائده/سوره۵، آیه۵۴.    
۲. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان، ج۳، ص۳۵۸.    
۳. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان، ج۵، ص۵۶.    
۴. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان، ج۹، ص۱۸۰.    
۵. طبري، محمد بن جرير، جامع البیان، ج۱۳، جزء ۲۶، ص۸۶.
۶. توبه/سوره۹، آیه۳۹.    
۷. محمد/سوره۴۷، آیه۳۸.    
۸. جمعه/سوره۶۲، آیه۲.    
۹. جمعه/سوره۶۲، آیه۳.    
۱۰. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان، ج۹، ص۷.    


۳ - منبع



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «خبر اسلام ایرانیان»    



آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.